Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، آیین رونمایی از کتاب «حسین مسیح» امروز (دوشنبه ۱۲ مهر ماه) با حضور عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، داود صلاحی ناشر کتاب، کوثر دانش نویسنده کتاب و احسان عباسلو و میر شمس‌‌الدین فلاح هاشمی در سال قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فلاح هاشمی: هنوز برای جنگ جهانی اول می‌نویسند؛ ما برای دفاع مقدس ننویسیم؟

در این مراسم میرشمس‌‌الدین فلاح هاشمی کارشناس ادبیات دفاع مقدس با تأکید بر حفظ ارزش‌های دفاع مقدس از طریق مواردی نظیر ادبیات گفت: جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، یک جنگ ساده و معمولی نبود، سنگرهای رزمندگان ایرانی سرشار از معنویت و خلوص بود.‌ در حقیقت می‌توان نهضت عاشورا را در این سنگرها مشاهده کرد. فضای شهادت‌طلبی باعث شد که حتی نوجوانان هم ترغیب به حضور در جبهه‌های حق علیه باطل شوند. 

وی افزود: ممکن است برخی بگویند نوشتن در مورد دفاع مقدس، کافی است! اما این در صورتی است که هنوز در مرود جنگ دوم جهانی کتاب می‌نویسند و حتی هنوز آثار جدیدی در مورد جنگ اول جهانی نیز ارائه می‌شود. 

این نویسنده دفاع مقدس تصریح کرد: دیوارنوشته‌ها، رمز عملیات‌ها، نماز شب‌ها، شعارها، رفتارهای دینی و مذهبی رزمندگان و مواردی از این قبیل همگی بیانگر تأثیر حادثه کربلا بر فضای دفاع مقدس است.

وی با اشاره به قالب‌های رایج در ادبیات دفاع مقدس ادامه داد: داستانک مانند کپسول است، به نوعی که هفته‌ها و ماه‌ها ذهن مخاطب را درگیر می‌کند. داستان از جمله قالب‌هایی است که می‌تواند مفاهیم را به مخاطب منتقل کند و سالیان سال ذهن او را درگیر کند.

عباسلو: قالب داستان‌های کوتاه برای ادبیات مذهبی مناسب است

در ادامه نشست احسان عباسلو دیگر منتقد حاضر در این مراسم گفت: جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، دارای زوایای دیده‌نشده‌ای است که برای پررنگ کردن و دیده شدن آنها نیاز است که در این حوزه آثار بیشتری نوشته شود.‌ داستان ایرانی به همه ابعاد وجودی مخاطب نفوذ پیدا می‌کند و ذات آن تعلیمی است. 

وی افزود: در حقیقت داستان کوتاه مخاطب را خسته نمی‌کند و او را به ادامه خواندن کتاب ترغیب می‌کند. کتاب حسین مسیح یک کتاب مؤلف است که می‌تواند در کارگاه‌های آموزشی داستان کوتاه، مورد استفاده قرار بگیرد. این کتاب دارای فرم و تکنیکی قابل عرضه و دفاع است. به عنوان مثال در داستان صدر آقا از تکنیک‌هایی استفاده شده است که بسیار برای مخاطب جذاب است. در کتاب مذکور، عناوین داستان‌ها در انتهای آن داستان، آورده شده که اقدامی تازه و بدیع است. 

این منتقد ادبیات دفاع مقدس بیان داشت: ساختار کتاب «حسین مسیح» به صورتی است که می‌تواند به راحتی با مخاطب ارتباط برقرار کند و احساسات او را درگیر کند. همان طور که با یک نت نمی‌توان موسیقی تولید کرد و خسته‌کننده خواهد شد، در مورد داستان هم قضیه به همین ترتیب است و نویسنده باید این نکته را در نظر بگیرد که با ایجاد تنوع مخاطب را خسته نکند، این نکته‌ای است که نویسنده در کتاب به آن توجه کرده است. 

وی گفت: قالب داستان کوتاه به دلیل اینکه بسیار از نمادها استفاده می‌کند برای ادبیات مذهبی بسیار مناسب است، بنابراین با حمایت از این قبیل آثار می‌توان شاهد پیشرفت‌های فراوانی باشیم. 

دانش: هر داستان کتاب «حسین مسیح» نذر یک شهید شده است

دانش نویسنده کتاب «حسین مسیح» نیز با اشاره به انگیزه خود برای نگارش این کتاب اظهار داشت: با توجه به اینکه رشته تحصیلی بنده ادبیات پایداری بوده و به این حوزه علاقه‌مند هستم، تصمیم گرفتم در این زمینه فعالیت کنم. همخوانی دفاع مقدس با وقایع عاشورا باعث شد که چنین اثری خلق شود. بدون درک وقایع عاشورا نمی‌توانیم فلسفه دفاع مقدس را درک کنیم. 

وی افزود: بازخورد داستان کوتاه بسیار بیشتر از داستان بلند است، به همین دلیل این سبک از نویسندگی را مدنظر قرار دادیم. در حقیقت از آنجایی که داستان کوتاه مورد توجه همه اقشار جامعه است و می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند،این سبک برای نگار کتاب حسین مسیح مدنظر قرار گرفت. 

دانش درباره چرایی نذر هر داستان کتاب «حسین مسیح» به نام یکی از شهدای دفاع مقدس ابراز داشت: هر داستان کتاب مذکور نذر یک شهید شده است. ایده اصلی بحث نظر از اینجایی آغاز شد که فرهنگ نذر به دفاع مقدس نزدیک شود، بر همین اساس برگرفته از سبک زندگی یا نحوه شهادت هر یک از شهدا، داستان مورد نظر نذر آن‌ها شده است. 

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی با سیره اهل بیت (ع) پیوند خورده است و همین ویژگی باعث شد که انقلاب اسلامی مورد توجه مردم قرار بگیرد. بر همین اساس می‌توان گفت که دفاع مقدس ورژن به روز شده دفاع مقدس است.  

نویسنده کتاب «حسین مسیح» تصریح کرد: کتاب‌های دفاع مقدس مخاطب خاص خود را دارند و از طرفی کتاب‌های حوزه عاشورا تعداد مخاطبین بیشتری دارد، بنابراین با پیوند این دو حوزه می‌توان پیام مورد نظر را به تعداد بیشتری از مخاطبین رساند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حسین مسیح سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کوثر دانش احسان عباسلو داستان کوتاه دفاع مقدس حسین مسیح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۲۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول

آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری در حسینیه ثارالله دزفول با حضور آحاد مردم و مسولان استانی و کشوری در شهرستان دزفول برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری در حسینیه ثارالله دزفول با حضور آحاد مردم و مسولان استانی و کشوری در شهرستان دزفول برگزار شد.

وی در این مراسم با بیان اینکه خود را لایق این نکوداشت نمی‌داند، اظهار داشت: سکونت در کنار رودخانه دزفول، کتاب‌های فراوانی از بالادست برای من داشت که ایام کودکی با این کتاب های از آب گرفته مانوس بودم.

سنگری با بیان اینکه فضای معنوی دزفول از جمله ابعاد این شهر است که کمتر به آن پرداخته شده است گفت: اگر کسی طالب علم باشد، همه اشیا و حوادث، معلم او خواهد بود.

وی افزود: همه ارکان عالم معلم انسان است و شاگرد خوب کسی است که این درس ها را به خوبی درک کند و از این درس‌ها بهره گیری کند.

این عاشورا پژوهش برجسته، پرهیز از نگاه بسته در مسایل مورد تاکید قرار داد و گفت: حفظ نسل کنونی نیازمند باز کردن آغوش بر روی آنها است.

 محمدرضا سنگری استاد و ادیب برجسته کشوری در ادامه با گرامیداشت استاد شهید مرتضی مطهری اظهار داشت: معلم خوب نقش ارزنده ای در شکل گیری شخصیت افراد دارد و اگر آبرویی دارم به واسطه داشتن معلمان بسیار خوب است.

سنگری اجتناب از خودبینی را رمز بزرگی دانست و ادامه داد: کسانی که بر وجود خود خط می کشند، خداوند زیر نام آنها خط پررنگی می کشد و این رمز بزرگی و عظمت ابالفضل(ع) است.

وی در ادامه  افزود: همه چیز من گره خورده با حسین(ع) است و دوست دارم بر کفن نام «اباعبدالله(ع)» و بر قبرم کلمه «معلم» نقش ببندد.

به گزارش تسنیم، در حاشیه این آیین که با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد،‌ نمایشگاهی از آثار تالیفی این مولف و استاد برجسته ادبیات کشور برپا شد.

محمدرضا سنگری در اولین روز آبان 1333 هجری شمسی در خانواده ای اهل دین، ادب و معرفت د درفول دیده به جهان گشود. وی تمام دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و بسیاری از سال های پس از آن را در دزفول گذراند و از مبارزان جوان پیش از انقلاب و رزمنده و مبلغ موثر سال های دفاع مقدس است.

سنگری، پس از پایان تحصیل در مقطع کاردانی در سال 1354 به عنوان معلم ادبیات به استخدام آموزش پرورش درآمد و پس از آن در سال 1373 با گذراندن مراتب عالی علمی موفق به اخذ درجه دکتری در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران شد.

سنگری یکی از پژوهشگران عاشورایی برجسته کشور است که سوابقی نظیر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو شورای نویسندگان کتاب مطالعات اجتماعی، مدیر دفتر هنر و ادبیات عاشورایی حوزه هنری، عضو گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عضو شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و دبیر علمی کتاب سال عاشورا را دارد.

عضو شورای مشاوران تربیتی سازمان پژوهش و برنامه ریزی، عضو شورای فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضو گروه پژوهشی ادبیات پژوهشگاه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، عضو هیات مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رئیس شورای علمی بنیاد دعبل خزاعی، عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دبیر علمی جشنواره شعر غدیر بنیاد بین المللی غدیر، دبیر علمی کتاب ربع قرن دفاع مقدس، دبیر علمی جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، عضو هیات امنای بسیج هنرمندان کشور و داور 10ها جشنواره و سوگواره شعر، داستان، تحقیق، پژوهش و مقاله نگاری نیز از دیگر سوابق اجرایی وی هستند.

این پژوهشگر برجسته، مولف بیش از 100 عنوان کتاب از جمله نظیر سوگ سرخ، سرچشمه امید، در قلمرو راز، نافله باغ، ادبیات معاصر، جاده سجاده و روزنه‌ای به دنیای نوجوانی است. وی همچنین در تألیف 30 جلد کتاب درسی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و کتاب‌های راهنمای معلم مشارکت داشته است. 

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • انعکاس مظلومیت کودکان غزه در ادبیات مقاومت
  • نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • بحران ادبیات داریم