Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، جلیل قصابی گزکوه یک پژوهشگر تاریخ معاصر گفت: قدیمی‌ترین اسناد جنگ جهانی اول که بیش از هزار برگ سند می‌باشند بیانگر حضور گروه‌هایی از متحدین و متفقین در ایران برای همراه کردن مقامات ایران با خود و ارزیابی واکنش مردم به ویژه علما به حضور اشغالگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: جنگ جهانی اول در سال ۱۲۹۳ شمسی از اروپا آغاز شد و دامنه آن به‌تدریج به دیگر نقاط جهان از جمله ایران رسید؛ ایران در این جنگ اعلام بی طرفی کرد اما بی طرفی ایران از سوی دولت‌های درگیر در جنگ نادیده گرفته شد و بخش‌های بسیاری از کشور از جمله مشهد به اشغال نظامی نیرو‌های متجاوز درآمد.

بیشتر بخوانید

کام قدیمی‌ترین قنادی مشهد تلخ شد/ از تجربه جنگ جهانی دوم تا شیرین کردن دهان مردم

این پژوهشگر با اشاره به تاثیر حضور اشغالگران در شهر‌های ایران ادامه داد: حضور آنان علاوه بر آسیب به امنیت و اقتصاد ایران، سبب بروز قحطی و همه گیری انواع بیماری‌ها در مشهد شد که مرگ افراد بی شماری را به دنبال داشت.

قصابی گزکوه بیان کرد : مشهد در ابتدا به اشغال روس‌ها درآمد، ولی پس از انقلاب بلشویکی نیرو‌های روسی از مشهد خارج و انگلیسی‌ها جایگزین آن‌ها شدند که در این دوره قحطی شدیدی در مشهد به وجود آمد و وضعیت زندگی مردم بحرانی شد.

او همچنین به تاثیر فعالیت موسسات خیریه در مدیریت این بحران پرداخت و تصریح کرد: موسسات خیریه داخلی و خارجی به منظور کنترل مشکلات و کاهش فشار اقتصادی و معیشتی در بحبوحه جنگ اقداماتی را به انجام رساندند تا از بار فشار اقتصادی وارد شده بر مردم بکاهند.

این پژوهشگر تاریخ معاصر دارالعجزه و دارالمساکین را از جمله موسسات خیریه داخلی نام برد و تاکید کرد: علاوه بر آن‌ها موسسات خیریه خارجی نیز مانند هیات هوسکاران قفقازی، میسیون‌های آمریکایی و کنسولگری انگلیس با ایجاد سرپناه، جمع‌آوری اعانه و اطعام جمعیت کثیری از فقرا و مستمندان مشهد در فرایند کاهش، کنترل و تا حدی رفع بحران قحطی مشهد در سال‌های جنگ جهانی اول، نقش داشتند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام//ص.ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جنگ جهانی اول انقلاب بلشویکی کنسولگری انگلیس جنگ جهانی اول موسسات خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۳۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیش از ۸۰۰ نوع نیت برای وقف

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عباس مسعودی  اظهار کرد: در جریان ترویج فرهنگ وقف یکی از راهکارهای موثر اطلاع مردم از برکات وقف است؛ متأسفانه این کار طی سال‌های طولانی انجام نشده و مردم فقط موقوفات را دیدند و اینکه از آنها درست استفاده نشده و یا توسط افراد دیگر تصرف شده و اوقاف کاری انجام نمی‌دهد.

وی یادآور شد: با این روش جدیدی که در پیش گرفته شده حرکت ارزشمند و بزرگی برای احیای وقف شکل گرفته که موجب افزایش توانایی وقف در حوزه اقتصادی (اقتصاد نوین) و افزایش میزان اعتماد مردم به وقف و بهره‌مندی بیشتر آنها از برکات وقف شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان تصریح کرد: با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی در سازمان اوقاف جریان وقف کاملاً متحول شده و به سمت بهره‌وری و استفاده بهینه و خدمت بیشتر به جامعه رفته است. 

حجت‌الاسلام مسعودی با تأکید بر لزوم اطلاع‌رسانی فرهنگ وقف برای مردم و مسئولان ادامه داد: اهتمام همه پرسنل در اوقاف این است که اجازه ندهیم حتی ذره‌ای از حقوق وقف در جایی ضایع شود. 

وی بیان کرد: ترویج فرهنگ وقف باعث افزایش وقف جدید می‌شود، در گذشته میزان وقف‌های نوین کمتر بود؛ امروزه اما وضعیت تغییر کرده و شاهد افزایش میزان وقف به ویژه وقف جدید هستیم چون مردم بر این باور هستند آنچه را وقف کردند، به حقیقت نیت عمل می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان با انتقاد از تعرض برخی دستگاه‌های دولتی به موقوفات عنوان کرد: مسئولان متأسفانه با فرهنگ وقف آشنا نیستند و چون اطلاع ندارند، در قبال وقف و موقوفات احساس مسئولیت نمی‌کنند؛ خیلی مواقع به املاک موقوفات دست‌درازی و آن را از حیز انتفاع خارج می‌کنند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین مسعودی افزود: مردم به صورت ملموس برکات وقف را حس نمی‌کنند ولی اگر به آنها گفته شود با رغبت سراغ وقف می‌آیند.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان با بیان این که بیش از ۸۰۰ نوع نیت وقف شناسایی و ثبت شده اضافه کرد: کمک به تحصیل دانش آموزان و دانشجویان بی بضاعت و کم بضاعت، کمک به خانواده های بی سرپرست و بدسرپرست، تأمین هزینه دارو و درمان خانواده‌های نیازمند، فعالیت مجموعه‌های خیریه، فعالیت مجموعه‌های جهادی با وقف زمان افراد از جمله برکات وقف است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مسعودی بیان کرد از برکت وقف بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیادی در سراسر کشور داریم که به مردم خدمت می‌کنند؛ به برکت وقف هزینه‌های دارو و درمان، تهیه جهیزیه و اسکان زوج‌های جوان فراهم شده است.

وی اظهار کرد: به برکت موسسات و شرکت‌های دانش بنیان بسیاری از موقوفاتی که بلااستفاده بود وارد چرخه سرمایه‌گذاری شدند؛ آنها به کمک مراکز دانش بنیان آمده و موقوفات را رونق دادند. 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان گفت: تلفیق شرکت‌های دانش‌بنیان و وقف باعث شده که نخبگان دیگر به فکر مهاجرت نباشند؛ حتی تحریم‌ها به واسطه همین کار خنثی شده است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین مسعودی تصریح کرد: یکی از نکاتی که باید در بقاع متبرکه مدنظر داشته باشیم، تهیه و تأمین منابع درآمدی است؛ موقوفات تا زمانی که منبع درآمد پایداری نداشته باشند، نمی‌توانند به مراکز و قطب فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند‌. 

وی با بیان اینکه بقاع متبرکه هزینه‌های کلانی دارند، گفت: باید برای بقاع متبرکه برنامه‌ریزی کرد و برای این کار هم باید هیأت امنای متخصص داشت.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سند سومین حرم اهل بیت (ع) رونمایی می‌شود
  • معرفی تیم‌های جام جهانی فوتسال/ تیم ملی ایران درمیان غول های دنیا
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت
  • رونمایی از نشان صادراتی GTS Plus سمنان
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • پیگیری استقرار اداره ثبت اسناد و املاک در بشاگرد
  • شناسایی بیش از ۸۰۰ نوع نیت برای وقف
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • رونمایی از نخستین چاپ برگردان روزنامه ادب