Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز شنبه، یازدهم اردیبهشت سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با ۱۸ رمضان سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با اول می‌سال ۲۰۲۱ میلادی است. در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟ خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (یازدهم  اردیبهشت سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:   روز جهانی کارگر ۱۳۲ سال پیش در چنین روزی، اول می‌سال ۱۸۸۹ میلادی بر اساس تصمیم کنگره جهانی کار، این روز به عنوان «روز جهانی کارگر» نامگذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در روز اول ماه می ۱۸۸۶ میلادی در شهر شیکاگوی آمریکا بیش از چهل هزار کارگر، تظاهراتی را برای احقاق حقوق خود برپا کردند. طی این تظاهرات، کارگران خواست‌های خود مبنی بر افزایش حقوق و امکانات رفاهی و برقراری قانون عادلانه کار، اعلام کردند. این تظاهرات، اما، توسط پلیس آمریکا به شدت سرکوب شد و تعداد زیادی از کارگران، کشته یا مجروح شدند. چندی پس از این واقعه، خواست‌های اولیه کارگران در کنگره جهانی کار، شکل قانونی به خود گرفت و از آن پس، روز جهانی کارگر در کشور‌های مختلف جهان، گرامی داشته می‌شود. در جمهوری اسلامی ایران نیز هر سال در این روز مراسمی به پاس قدردانی از قشر پرتلاش و زحمتکش کارگر برگزار می‌شود. شایان ذکر است بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولین کشور با در نظر گرفتن قدر و منزلت کار و کارگر در آئین اسلام، همواره توجه خاصی به این قشر از جامعه داشته اند.       قتل ناصرالدین شاه قاجار، چهارمین شاه از سلسله قاجار ۱۲۵ سال پیش در چنین روزی، یازدهم اردیبهشت سال ۱۲۷۵ هجری شمسی با قتل «ناصر الدین شاه»، چهارمین شاه از سلسله قاجار، یک دوره تاریک پنجاه ساله ازتاریخ ایران به پایان رسید و زمینه برای وقوع انقلاب مشروطیت، هموار شد.   ناصرالدین شاه قاجار توسط میرزا «رضا کرمانی»، مبارز آزادیخواه، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. رضا کرمانی از پیروان سید جمال الدین اسدآبادی بود و با هدف رفع ظلم و ستم از جامعه ایران، ناصرالدین شاه را از میان برداشت. دوره طولانی سلطنت ناصر الدین شاه از برهه‌های مهم تاریخ ایران در عهد قاجاریه محسوب می‌شود. در این دوره، حوادث تلخی رخ داد که هر کدام از اهمیت خاصی برخوردار است. ازجمله آن‌ها قتل امیر کبیر صدر اعظم کاردان و لایق ناصرالدین شاه، اعطای امتیاز تنباکو به یک شرکت انگلیسی، که البته این امتیاز با قیام مردم به رهبری میرزای شیرازی لغو شد. به طور کلی می‌توان گفت در دوره سلطنت ناصرالدین شاه، نفوذ و مداخله بیگانگان در امور ایران، به شدت افزایش یافت.     آغاز نبرد کراکووی در جریان جنگ جهانی اول ۱۰۶ سال پیش، در روز اول می‌سال ۱۹۱۵ میلادی در جریان جنگ جهانی اول، نبرد کراکووی میان نیرو‌های روسیه و آلمان در منطقه‌ای به همین نام در کشور لهستان، آغاز شد.   ارتش آلمان که در سال اول جنگ جهانی اول (۱۹۱۴) شکست‌هایی بر نظامیان روسیه وارد کرده بود، در این نبرد به پیروزی رسید و پس از چندی، لهستان را نیز اشغال کرد. ناکامی‌های ارتش روسیه تزاری در جنگ جهانی اول و همچنین اوضاع نابسامان داخلی این کشور، از جمله مهمترین دلایل انقلاب کمونیستی روسیه در سال ۱۹۱۷ و کناره گیری این کشور از جنگ جهانی اول بود.     انتشار اولین تمبر پستی در جهان ۱۷۹ سال پیش در چنین روزی، اول ماه مه ۱۸۴۰ پنی بلک (Penny Black) اولین تمبر پستی در جهان در سیستم پست عمومی مورد استفاده قرار گرفت.   این تمبر پستی برای اولین باردر انگلیس صادر شد، اما استفاده از آن تا ششم ماه مه معتبر نبود. این تمبر نمایه‌ای از ملکه ویکتوریا در آن زمان بود. تا آن زمان، مردم برای پست نامه‌های خود پول نقد پرداخت می‌کردند؛ اما پس از انتشار این تمبر، به تدریج دریافت پول نقد برای ارسال نامه‌ها جای خود را به تمبر‌هایی داد و هزینه پست را به نصف کاهش داد.   بیشتر بخوانید: تقویم تاریخ؛ از وفات حضرت خدیجه (س) تا روز بزرگداشت شیخ بهایی انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: تقویم رسمی روز کارگر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تقویم رسمی روز کارگر روز جهانی کارگر ناصرالدین شاه جنگ جهانی اول چنین روزی تمبر پستی سال پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۱۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان

گروهی از محققان از سوئیس و سوئد به کشفی پیشگامانه دست یافته‌اند که نور جدیدی را بر اسرار پنهان رعد و برق می‌تاباند و این کشف، مشاهده اشعه‌ایکسی است که توسط یک صاعقه مثبت رو به بالا تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، موارد کمی می‌توانند به طور مکرر حیرت انسان‌ها را در سرتاسر جهان برانگیزند اما یکی از آن موارد رعد و برقی است که در آسمان شب ظاهر می‌شود. با این وجود صاعقه فراتر از زیبایی مسحورکننده‌ای که دارد، یک پدیده طبیعی قدرتمند و پیچیده است که دانشمندان هنوز در تلاش برای درک کامل آن هستند.

رعد و برق به صورت اشکال مختلفی در می‌آید، اما یکی از جذاب‌ترین آنها رعد و برق به سمت بالا است. همانطور که از نام آن پیداست، رعد و برق به سمت بالا از بالای سازه‌های بلند مانند آسمان خراش‌ها، توربین‌های بادی یا برج‌های ارتباطی سرچشمه می‌گیرد و به سمت ابرها پرتاب می‌شود. این یک پدیده نسبتا نادر است، اما می‌تواند آسیب قابل توجهی ایجاد کند.

به نقل از اس‌اف، یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی توما اورگل-شومونت(Toma Oregel-Chaumont) از موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان(EPFL) در مرکز تحقیقاتی رعد و برق سنتیس (Säntis) در کوه‌های آلپ آپنزل در شمال شرقی سوئیس به کشف دست یافتند. این مرکز منحصر به فرد در بالای کوه سنتیس، کوهی به ارتفاع ۲۵۰۲ متر قرار دارد که سالانه بیش از ۱۰۰ صاعقه مستقیم به برج ۱۲۴ متری خود را تجربه می‌کند. این برج مجهز به مجموعه‌ای از ابزارهای پیچیده از جمله دوربین‌های پرسرعت، آشکارسازهای اشعه ایکس، حسگرهای میدان الکتریکی و دستگاه‌های اندازه‌گیری جریان است.

با استفاده از این ابزار، محققان چهار رعد و برق مثبت به سمت بالا را ضبط و تجزیه و تحلیل کردند. آنها انتشار پرتو ایکس را در مرحله اولیه هدایتگر منفی رو به بالا که بخشی از رعد و برق است که به صورت پلکانی از برج به سمت بالا منتشر می‌شود، شناسایی کردند. این اولین باری است که چنین انتشاری از اشعه‌ایکس که مستقیما با روند «پلکانی» یک هدایتگر منفی رو به بالا مرتبط است، مشاهده می‌شود.

مکانیسم واقعی که رعد و برق توسط آن شروع و منتشر می‌شود هنوز یک راز باقی مانده است. مشاهده صاعقه به سمت بالا از سازه‌های بلند مانند برج سنتیس این امکان را فراهم می‌کند که ارتباط اندازه‌گیری‌های اشعه ایکس با سایر کمیت‌های اندازه‌گیری شده به طور همزمان، مانند مشاهدات ویدئویی با سرعت بالا و جریان‌های الکتریکی بررسی شود.

تصور می‌شود پرتوهای ایکس مشاهده‌ شده در این مطالعه توسط فرآیندی تولید می‌شوند که زمانی اتفاق می‌افتد که الکترون‌ها به طور ناگهانی کاهش می‌یابند. میدان‌های الکتریکی شدیدی که در جریان تخلیه رعد و برق ایجاد می‌شود، الکترون‌ها را به سرعت‌های بالا شتاب می‌دهند. هنگامی که این الکترون‌ها با مولکول‌های هوا برخورد می‌کنند، به طور ناگهانی کند می‌شوند و انرژی اضافی خود را به شکل اشعه ایکس آزاد می‌کنند.

جالب توجه است که محققان دریافتند که فرکانس و انرژی پالس‌های اشعه ایکس با گذشت زمان کاهش می‌یابد. این نشان می‌دهد که با دور شدن نوک هدایتگر از برج و کاهش قدرت میدان الکتریکی، شرایط برای تولید اشعه ایکس مساعدتر می‌شود.

این مطالعه نه تنها درک اساسی ما از تشکیل رعد و برق را ارتقا می‌دهد، بلکه پیامدهای عملی مهمی نیز دارد. با توجه به اینکه رعد و برق سالانه بیش از ۴۰۰۰ کشته و میلیاردها دلار خسارت در سراسر جهان ایجاد می‌کند و سوئیس به تنهایی ۱۵۰ هزار ضربه سالانه را تحمل می‌کند، درک بهتر نحوه شکل‌گیری صاعقه برای کاهش خطر و طراحی سیستم‌های حفاظتی موثرتر بسیار مهم است.

علاوه بر این، این مطالعه بر اهمیت تحقیقات چند رشته‌ای و مشارکتی در مواجه با سؤالات علمی پیچیده تأکید می‌کند. این گروه از متخصصان، الکتریسیته جوی، فیزیک پرانرژی و ابزار دقیق را برای طراحی و اجرای این آزمایش پیشگامانه گردهم آوردند.

مشاهدات در سنتیس ادامه دارد و دانشمندان قصد دارند یک حسگر مایکروویو را به زرادخانه تجهیزات برج اضافه کنند. این حسگر می‌تواند به تعیین اینکه آیا این فرآیند در رعد و برق رو به پایین نیز رخ می‌دهد یا خیر، کمک کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • نخستین آزمون رانندگی و اولین تهرانی که تصدیق رانندگی گرفت
  • رئال مادرید و کسب ۴ تساوی پیاپی برای اولین‌ بار در لیگ قهرمانان اروپا
  • ثبت یکم خرداد در تقویم به نام «روز لرستان»
  • تاریخ سفر گروسی به ایران مشخص شد
  • انتشار وضعیت فرهنگی ایران در پیمایش ارزش‌های جهانی
  • پشت‌پرده گزارش بی‌بی‌سی درباره مرگ نیکا شاکرمی
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟