Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@12:30:08 GMT

تانک A7V؛ تانک آلمانها در جنگ جهانی اول+عکس

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۰۱۱۱

تانک A7V؛ تانک آلمانها در جنگ جهانی اول+عکس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از گانزمانیتور، A7V یک تانک سنگین است که در سال 1918 توسط آلمان و طی جنگ جهانی اول معرفی شد. در اوایل سال 1917 حدود 1000 دستگاه از این تانک سفارش داده شد و در ادامه تنها 10 تانک با پوشش زرهی کامل به عنوان وسایل نقلیه نظامی تکمیل شدند. البته این تعداد بعدها به 20 دستگاه افزایش یافت و به طور رسمی از مارس تا اکتبر سال 1918 مورد استفاده قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق گزارش های به دست آمده، A7V تنها تانکی بود که طی جنگ جهانی اول به دست امپراتوری آلمان تولید شد و سابقه خدمت عملیاتی را در کارنامه خود به ثبت رساند.  
طراحی و توسعه
این محصول که از نظر ظاهری شباهت های قابل توجهی به تانک های بریتانیایی فعال در جبهه غربی داشت، به منظور توسعه بیشتر در ماه سپتامبر سال 1916 توسط وزارت جنگ آلمان تامین بودجه شد. بدین ترتیب در جایگاه نخست مسئولیت طراحی و ساخت اولین تانک جنگی آلمان ها به Joseph Vollmer یکی از سرشناس ترین طراحان خودروی آلمانی واگذار شد.  
گفته می شود که پروتوتایپ Vollmer حدودا 30 تن وزن داشت و می توانست از حفره هایی با عرض حداکثر 1.5 متر عبور کند. سیستم تسلیحاتی آن نیز شامل دو توپ در موقعیت های قدامی و پشتی و همینطور چندین تیربار در نقاط مختلف تانک بود. حداکثر سرعت این پروتوتایپ معادل 12 کیلومتر بر ساعت گزارش شده بود.
پس از طی برنامه ریزی های ابتدایی، طرح پیشنهادی در دسامبر سال 1916 با فرماندهان ارتش به اشتراک گذاشته شد. با توجه به نظرات اعمال شده، قرار شد تا یک شاسی جهانی معرفی و از آن به عنوان یک تانک علاوه بر خودروی نظامی غیر زرهی حمل بار استفاده شود.
به دنبال گذر از مراحل مذکور، اولین پروتوتایپ تولیدی به دست شرکت خودروسازی دایملر موتورن در برلین ساخته و تست های لازم نیز در تاریخ 30 آوریل سال 1917 انجام شد. مدلی چوبی از این نسخه نهایی در ماه مه همین سال تکمیل شد و در شهر ماینتس همراه با 10 تن ماسه به منظور شبیه سازی وزن پوشش زرهی، به نمایش درآمد.  
طی آخرین گام های تولید نیز توپ موقعیت پشتی حذف شد و تعداد مسلسل ها به 6 قبضه افزایش یافت. اولین نمونه پیش ساخت از A7V در سپتامبر سال 1917 و نخستین مدل نهایی نیز در اکتبر این سال تولید شدند. این تانک ها در اختیار واحدهای تانک تهاجمی شماره 1 و 2 قرار گرفتند و هرکدام با کمک 5 افسر و همچنین چندین تن سرباز اداره می شدند. تانک مذکور در زبان آلمانی به Sturmpanzerwagen (به معنای وسیله نقلیه زرهی تهاجمی) نیز معروف بود.
A7V برابر با 7.34 متر طول، 3 متر عرض و حداکثر 3.3 متر ارتفاع داشت. از نظر پوشش زرهی نیز این تانک در هر یک از طرفین خود مجهز به صفحات فولادی با ضخامت 20 میلی متر بود. همین فاکتور در خصوص محافظت زرهی قسمت جلویی و سقف به ترتیب 30 و 10 میلی متر گزارش شد. لازم به ذکر است که به علت نوع طراحی صفحات نام برده و مواد به کار رفته در ساخت آنها، این تانک از مقاومت حداکثری برخوردار نبود. در واقع پوشش زرهی A7V تنها می توانست این مجموعه را در برابر هجوم مهمات تفنگ های تهاجمی و مسلسل ها ایمن سازد و نه مهماتی با کالیبر بزرگتر. تانک مورد بحث به طور رسمی متشکل از حداقل 17 سرباز، 1 افسر (فرمانده)، 1 راننده، 1 مکانیک، 12 پیاده نظام (6 اپراتور مسلسل و 6 بارگذار) و دو توپخانه چی بود و معمولا همراه با 25 نیرو در عملیات های جنگی حضور می یافت.  
این محصول مجهز به 6 قبضه مسلسل MG 08 با کالیبر 7.92 میلی متر و یک توپ Maxim-Nordenfelt با کالیبر 5.7 سانتی متر بود. برخی از این سیستم های دفاعی ساخته تولیدکننده بریتانیایی بودند و در اوایل جنگ در بلژیک به دست نیروهای آلمانی افتادند. مابقی نیز در سال 1918 در روسیه به دست آمدند و چندین نمونه مشابه هم از آنها ساخته شد. قابل توجه است که در یک سری از نسخه های این تانک، توپ 57 میلی متری با دو مسلسل در موقعیت قدامی جایگزین شده بود. تانک A7V برای تعذیه مسلسل های خود، مجموعا 10000 الی 15000 گلوله حمل می کرد. به طور رسمی نیز 180 گلوله برای توپ 57 میلی متری در نظر گرفته شده بود.
نیروی محرکه تانک به وسیله دو موتور 4 سیلندر دایملر که در قسمت مرکزی شاسی قرار داشتند، تامین می شد و هر کدام از آنها 101 اسب بخار قدرت داشتند. ظرفیت سوخت A7V هم معادل 500 لیتر برآورد شده بود. مجموعه موارد مذکور حداکثر سرعت جاده ای 15 کیلومتر بر ساعت را در اختیار این تانک آلمانی قرار می دادند. نسبت نیرو به وزن تانک 6.8 اسب بخار به تن بود و می توانست از سنگرهایی با عرض حداکثر 2.1 متر عبور کند. در مقایسه با سایر تانک های جنگ جهانی اول، این محصول سرعت جاده ای بالاتری داشت اما در عوض از قابلیت های آفرود مناسبی بهره مند نبود و همین موضوع آن را مستعد به دام افتادن در مسیرهای ناهموار و یا شیب های شدید می کرد.    
مشخصات تانک A7V
– نوع: تانک
– محل تولید: آلمان
– مدت زمان خدمت: از 21 مارس 1918 تا 16 اکتبر 1918
– اپراتور اصلی: آلمان
– جنگ ها: جنگ جهانی اول و انقلاب نوامبر
– طراح: Joseph Vollmer
– طراحی شده به سال: 1916
– تعداد ساخته شده: 20
– وزن: 33 تن
– طول: 7.34 متر
– عرض: 3.1 متر
– ارتفاع: 3.3 متر
– خدمه: حداقل 18 نفر
– سلاح اصلی: توپ 57 میلی متری
– سلاح ثانویه: 6 مسلسل 7.9 میلی متری
– موتور: 2 موتور 4 سیلندر دایملر
– برد عملیاتی: 30 تا 80 کیلومتر
– سرعت: 15 کیلومتر بر ساعت در سطح جاده و 6.4 کیلومتر بر ساعت در حالت آفرود

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تانک آلمان جنگ زره توپ مسلسل موتور کیلومتر بر ساعت جنگ جهانی اول پوشش زرهی میلی متری میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۰۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب خام به جیرفت تا ۲ سال آینده

فرماندار جیرفت گفت: طرح انتقال آب ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ظرف ۲ سال آینده آب خام به جیرفت خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از فرمانداری جیرفت، احمد بلندنظر در بازدید از محل اجرای خط انتقال پروژه آب‌رسانی از سد هلیل به شهرهای جیرفت و عنبرآباد اظهار کرد: این طرح در حال حاضر ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با بیان اینکه میزان تأمین آب شرب برای شهرهای جیرفت و عنبرآباد در سال ۲۹.۱ میلیون متر مکعب خواهد بود، افزود: خط انتقال جیرفت ۳۲ کیلومتر لوله فولادی ۱۰۰۰ میلی‌متر و خط انتقال عنبرآباد ۳۸ کیلومتر لوله چدن داکتیل ۴۵۰ میلی‌متر است.

فرماندار جیرفت در تشریح وضعیت فنی این پروژه گفت: دبی این خط انتقال ۱۵۵۰ لیتر در ثانیه تعریف شده و پیمانکار آن شرکت جنرال مکانیک هست و در صورت تأمین اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومان و همکاری پیمانکار، ظرف دو سال آینده آب خام به جیرفت خواهد رسید.

کد خبر 750289

دیگر خبرها

  • ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان
  • انتقال آب خام به جیرفت تا ۲ سال آینده
  • اصفهان رکوردار بارندگی‌های شب گذشته
  • تصاویر تجهیزات چهارده کشور در روسیه
  • وقتی کودک درون فرمانده تانک فعال باشد! (فیلم)
  • (ویدئو) تانک‌های آلمانی و آمریکایی به مسکو رسیدند
  • اقامتگاه مدیرعامل کارخانه مشهور اسلحه‌سازی آلمان به آتش کشیده شد!
  • کشته شدن ۲ سرباز رژیم صهیونیستی در حمله خودی
  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد
  • حزب‌الله از انهدام یک تانک «مرکاوا» رژیم صهیونیستی خبر داد