Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-03@10:03:57 GMT

شیوع اولین بیماری همه‌گیر پس از جنگ جهانی اول

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۰۹۹۳۴

شیوع اولین بیماری همه‌گیر پس از جنگ جهانی اول

رویداد۲۴ علیرضا نجفی: آنفلوانزای اسپانیایی یکی از وحشتناک‌ترین بیماری‌های همه‌گیر تاریخ بود که حدود ۵۰ میلیون نفر را به کام مرگ فرستاد. یک سوم جمعیت آن روز دنیا به این بیماری مبتلا شدند و تلفات جانی آن بیشتر از جنگ جهانی اول بود.

آنفلوانزای اسپانیایی در بدترین زمان ممکن شیوع یافت. جنگ جهانی اول کشور‌ها را ضعیف کرده بود و سوءتغذیه ناشی از جنگ باعث می‌شد سیستم دفاعی بدن انسان‌ها ضعیف شده و در نتیجه ویروس قربانی بیشتری می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاستگاه ویروس مشخص نیست، اما در اروپا و آمریکا اوضاع بسیار وخیم بود به حدی که نظیرش را تنها در دوران مرگ سیاه و همه‌گیری طاعون در قرون وسطی می‌توان یافت.

در سال ۱۹۱۸ هنوز آنتی‌بیوتیک کشف نشده بود و پزشکان نیز تصور می‌کردند عامل انتقال یک باکتری است و نه یک ویروس. همچنین بسیاری از کشور‌ها هنوز نظام خدمات درمانی نداشتند و دسترسی به بهداشت و درمان مختص طبقات بالایی جامعه بود.

آنچه اوضاع را وخیم‌تر می‌کرد رواج خرافات در بین مردم بود که بیماری را ناشی از عوامل ماورای طبیعی و در نتیجه گناهان بشر می‌دانستند و بجای فاصله‌گذاری تقویت بهداشت با فواصل کم در کلیساها، کنیسه‌ها و مساجد به عبادت می‌پرداختند. همین باعث بالا رفتن همه‌گیری می‌شد و بیشتر این همه‌گیری‌ها در مکان‌های مذهبی رخ داد. این مشکل به ویژه در کشور‌های خرافات‌زده مانند آمریکا بیش از دیگر جا‌ها بود.

بیشتر بخوانید: بزرگترین خودکشی دسته جمعی در تاریخ

به گزارش رویداد۲۴ با وجود تلاش دولت‌ها، آنفلوانزای اسپانیایی تا سال ۱۹۲۰ میلیون‌ها نفر را به کام مرگ فرستاد و نهایتا در سال ۱۹۴۰ واکسنی برای آن تولید شد. اما این فاجعه باعث شد دولت‌ها به خدمات اجتماعی توجه بیشتری کنند. بسیاری این بیماری را عامل گسترش دولت‌های رفاهی می‌دانند.

جنیفر کول، مردم شناس، می‌نویسد: «تعداد بیوه‌ها، یتیمان و معلولان خیلی زیاد بود و دولت به عنوان تامین‌کننده رفاه عمومی از دل این واقعیت درآمد. به نظر می‌رسد که همه‌گیری‌ها نقش آینه را برای جامعه بازی می‌کنند. جامعه می‌تواند بعد از همه‌گیری عادلانه‌تر و برابرتر شود.»

نخستین نظام درمان عمومی در سال ۱۹۲۰ در اتحاد جماهیر شوروی راه اندازی شد و تاثیر بسیار چشمگیری بر بالارفتن سطح بهداشت همگانی داشت. دیری نکشید که کشور‌های دیگر نیز به تبع آن نظام‌های درمان عمومی ایجاد کردند و در بسیاری از کشور‌ها وزارت خانه بهداشت تاسیس شد.

آنفولانزای اسپانیایی به ایران هم آمد و حدود ۲ میلیون نفر را به کام مرگ فرستاد و نصرت الدوله فیروز برای مبارزه با آن انیستیتوی پاستور را تاسیس کرد. اما در ایران نظام بهداشت عمومی، به دلیل ضعف بروکراسی ایجاد نشد و به همین دلیل تلفات بیش از حد قابل تصور بود.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تصاویر تاریخی آنفلوانزا علیرضا نجفی تصاویر تاریخی همه گیری کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۹۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله احتمالی اسرائیل به رفح

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که حمله همه جانبه اسرائیل به شهر رفح در جنوب نوار غزه، باعث رقم خوردن فاجعه انسانی خواهد شد.

آدهانوم با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس ضمن درخواست از اسرائیل برای خودداری از حمله به رفح، از همه طرف ها خواست برای برقراری آتش‌بس تلاش کنند و به صلح پایدار دست یابند.

گفتنی است که رژیم صهیونیستی با این ادعا که شهر رفح آخرین پایگاه جنبش مقاومت اسلامی (حماس) است، علیرغم هشدارهای بین المللی درباره پیامدهای فاجعه بار با توجه به حضور حدود ۱.۴ میلیون آواره در آنجا، بر حمله به این شهر در مرز با مصر اصرار دارد.

کد خبر 6094271

دیگر خبرها

  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله احتمالی اسرائیل به رفح
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت