Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا گفت، دولت آتی بایدن باید به سرعت به احیای خطوط ارتباطی با چین بپردازد که در سال‌های حضور ترامپ فرسوده شده است، در غیر اینصورت خطر وقوع بحرانی وجود دارد که می‌تواند به درگیری نظامی برسد.

به گزارش ایسنا، هنری کیسینجر در جریان گفت‌وگو با بلومبرگ گفت: چنانچه تعدادی مبنا برای عمل سازنده وجود نداشته باشد، جهان به سمت وقوع فاجعه‌ای حرکت می‌کند که قابل مقایسه با جنگ جهانی اول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فناوری‌های نظامی موجود می‌توانند بحرانی را به وجود آورند که کنترل آن به مراتب سخت‌تر از بحران‌های دوره‌های پیش باشد.

کیسینجر ۹۷ ساله گفت: آمریکا و چین اکنون به سرعت به سمت رویارویی حرکت می‌کنند و آنها در حال پیشبرد دیپلماسی خودشان در مسیر رویارویی هستند. خطر اینجاست که ممکن است بحران‌هایی به وقوع بپیوندد که فراتر از لفاظی و در واقع درگیری نظامی واقعی باشند.

این دیپلمات آمریکایی که در ۱۹۷۲ تدارکات سفر ریچارد نیکسون، رئیس جمهوری وقت آمریکا به چین را فراهم کرد، امیدوار است که تهدید مشترک پاندمی کرونا گشایشی برای گفت‌وگوهای سیاسی میان این دو کشور در زمانی باشد که بایدن در ۲۰ ژانویه روی کار می‌آید.

کیسینجر گفت: اگر شما می‌توانید به کووید به عنوان یک هشدار نگاه کنید، به این معنا که در عمل هر کشور عمدتاً به طور مستقل با آن برخورد می‌کند، اما راه‌حل طولانی مدت آن باید براساس برخی از مبانی جهانی باشد. باید همانند یک درس با آن برخورد شود.

این وزیر خارجه پیشین آمریکا افزود: متد رویارویی و مقابله‌ای ترامپ در مذاکره بیش از آن چیزی است که شما بتوانید به صورت نامحدود اعمال کنید. در اوایل دوره ترامپ، برای او مهم بود که بر نگرانی‌های عمیق آمریکایی‌ها در مورد تحول اقتصاد جهانی که متعادل نیست، تأکید کند. فکر می‌کنم آن تاکید مهمی بود اما از آن به بعد، من یک رویکرد متفاوت‌تر را ترجیح می‌دادم.

به گفته کیسینجر، فرسایش سریع روابط در سال جاری بدین معناست که چین و آمریکا به آستانه یک جنگ سرد نزدیک می‌شوند. او گفت: طرفین باید توافق کنند که هر درگیری دیگری که دارند، یک درگیری نظامی را احیا نخواهند کرد. برای تحقق آن، آمریکا و چین باید به صورت مشترک یک سیستم نهادی را از طریق رهبرانی ایجاد کنند که رئیس جمهوری ما به آنها اعتماد دارد و برخی رهبران چینی که رئیس جمهور شی جینپینگ به آنها اعتماد دارد، تا آنها در تماس با هم به نمایندگی از این دو رئیس جمهور باقی بمانند.

او افزود: روابط با چین ممکن است دستور کار سیاست خارجی دولت جو بایدن را پر کند. از او انتظار می‌رود تا راه‌هایی برای کاهش تنش‌ها در حوزه‌هایی نظیر فناوری ۵جی، توسعه‌طلبی چین در دریای چین جنوبی و زوال خودمختاری هنگ‌کنگ پیدا کند.

کیسینجر گفت: البته اختلافاتی درباره مساله حقوق بشر وجود دارد. این اهمیت دارد که هر طرف حساسیت‌های طرف دیگر را درک کند، نه لزوما برای حل این مشکل بلکه برای رساندن آن به نقطه‌ای که پیشرفت بیشتر را ممکن سازد. ایالات متحده و چین هرگز با کشورهایی به بزرگی تقریباً برابر با کشور دیگر روبرو نشده‌اند. این اولین تجربه است و ما باید از تبدیل شدن آن به درگیری جلوگیری کنیم و با امید آن را به نوعی همکاری سازنده تبدیل کنیم.  

این دیپلمات آمریکایی کهنه‌کار با اشاره به برخی از پیشنهادهای بایدن برای کنترل چین، در پاسخ به ایده‌ای درباره ائتلاف‌سازی دموکراسی‌ها برای غلبه بر پکن جانب احتیاط را رعایت کرد.

او افزود: فکر می‌کنم دموکراسی‌ها باید هر کجا که عقاید آنها اجازه می‌دهد یا آن را دیکته می‌کند، همکاری کنند. به اعتقاد من یک ائتلاف علیه یک کشور خاص خردمندانه نیست اما یک ائتلاف برای جلوگیری از خطرات ضرورت دارد، البته وقتی ایجاب کند. رهبران این دو کشور باید این مساله را به رسمیت بشناسند که آنها نگاه‌های کاملا متفاوتی به مسائل مشابه دارند و آن رویکرد آنها برای گفت‌وگو را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

هنری کیسینجر گفت: آمریکایی‌ها سابقه موفقیت‌های نسبتا بی‌وقفه داشته‌اند. چینی‌ها سابقه‌ای طولانی در بحران‌های تکراری داشته‌اند. آمریکا این شانس را داشته که از خطرات فوری در امان باشد. چینی‌ها معمولاً توسط کشورهایی احاطه شده‌اند که بر روی وحدت خود طراحی داشته‌اند. اروپا به طور فزاینده‌ای خود را درگیر جنگ بین ایالات متحده و اوراسیا پیدا خواهد کرد. اروپا در کل دوره پس از جنگ جهانی دوم لنگر سیاست خارجی آمریکا بوده است. اکنون سوال آنها این است که آیا آنها در تکامل روابط با سایر نقاط جهان، سعی می‌کنند نقشی کاملاً خودمختار داشته باشند یا خیر.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جو بایدن هنری کیسینجر دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۴۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: دیروز با عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر برای محقق شدن آزادی گروگان‌ها به همراه آتش‌بس فوری در غزه تماس و گفتگو داشتم.

رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد: ایالات متحده با مصر و قطر برای اجرای کامل مفاد این توافق و انجام تمامی تلاش‌ها برای محقق کردن آزادی گروگان‌ها از دست حماس همکاری خواهد کرد. حماس اکنون تنها مانع بر سر راه آتش‌بس فوری و امداد رسانی به غیرنظامیان در غزه است.

پیش از این، سخنگویان دولت جو بایدن روز دوشنبه به وقت محلی درحمایت از اسرائیل، همچنان توپ توافق آتش بس در غزه را به زمین حماس انداختند.

کارین ژان پی یر سخنگوی دولت جو بایدن روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در کاخ سفید افزود: پیشنهاد آتش بس بر روی میز است، این بر عهده حماس است که آن را بپذیرد.

ژان پی یر بدون اشاره به تجهیز اسرائیل از سوی آمریکا به تسلیحات بیشتر برای کشتار مردم فلسطین و غزه مدعی شد: ما باید امداد بیشتری به غزه برسانیم.

سخنگوی کاخ سفید مدعی شد: اسرائیل در چند هفته گذشته مشغول دفاع خود در مقابل ایران بوده است.

ژان پی یر همچنین مدعی شد: ما با اسرائیل در مورد عملیات زمینی نظامی به رفح با مقامات اسرائیلی صحبت کرده ایم و معتقدیم این مذاکرات، مثبت بودن و اسرائیل نگرانی‌های ما را در نظر خواهد گرفت.

ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در وزارت خارجه این کشور گفت: ما امیدواریم به یم توافق آزادی گروگان‌ها دست یابیم که منجر به آتش بس می‌شود.

او نیز توپ برقراری توافق میان اسرائیل و حماس را در حمایت از تل آویو به زمین حماس انداخت و مدعی شد: پیشنهاد ارائه شده است و تصمیم گیری در خصوص آن بر عهده حماس است.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با شبکه تلویزیونی ام‌اس‌ان‌بی‌سی آمریکا گفت: «من معتقدم که تلاش‌های جدیدی در جریان است که قطر و مصر و همچنین اسرائیل را برای یافتن راهی به پیش می‌برد.»

وی ادامه داد: «فکر می‌کنم آزادی گروگان ها، شتاب و زندگی تازه‌ای وجود دارد.»

تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

عملیات طوفان الاقصی که پس از سال‌ها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۳۴ هزار و ۱۸۳ فلسطینی در غزه شهید و ۷۷ هزار و ۱۴۳ نفر دیگر مجروح شده اند و تقریباً تمام جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره کرده است؛ رویداد‌هایی که منجر به طرح موضوع نسل کشی فلسطینی‌ها شده است، اما اسرائیل آن را رد می‌کند.

پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان (از زمان تصویب قطعنامه) آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل تصمیم دولت بایدن مبنی بر عدم استفاده از حق وتوی خود به تصویب رسید. آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.

این قطعنامه که همچون دیگر قطعنامه‌های سازمان ملل علیه اسرائیل اجرا نشد، خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده و گفته بود: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف‌ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می‌شود.

این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیاز‌های پزشکی و سایر نیاز‌های بشردوستانه آنها شده بود و از طرفین می‌خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند.

آمریکا همچنین برغم همه شعارهایش در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، با حمایت همه جانبه از اسرائیل، حتی به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای نداد و این قطعنامه را وتو کرد.

دیگر خبرها

  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • ابعاد رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله احتمالی اسرائیل به رفح
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح، فاجعه انسانی خواهد بود
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است
  • آیا بلینکن می‌تواند اثر انگشت خود را بر تاریخ بگذارد؟